PRIVATNI SMJEŠTAJ / APARTMANI

 

PRIVATNI SMJEŠTAJ-studija I apartmani

KLIKNI NA TABELU

Polazak je dan ranije u odnosu na datum naveden u tabeli.

Umanjenje za sopstveni prevoz: -40€ po osobi, osim za period označen *

Mogućnost uplate pansiona 18€ po osobi po danu: Doručak švedski sto, ručak i večera izbor od 3 vrste jela.

*Za naše stalne putnike, popust 5% po osobi osim za period označen *

Aranžman obuhvata:

– prevoz visokoturističkim autobusima

-smještaj na bazi 7 ili 10 noćenja.

Aranžman ne obuhvata:

-ishranu

-ostale individualne troškove

-osiguranje u slučaju otkaza putovanja i gubitka prtljaga

-klimu u sobama. Možete doplatiti po cijeni od 5€ po danu, direktno vlasniku vile.

-peškire u kupatilu

-međunarodno putničko osiguranje u skladu sa cjenovnikom ASA osiguranja-može se uplatiti i u agenciji

–boravišnu taksu koju određuje Vlada Republike Grčke: 0,5€ dnevno po smještajnoj jedinici (naplaćivaće će se putnicima na licu mjesta od strane vlasnika smještajnog objekta)

-fakultativne izlete :

-Poludnevni izlet na Olimp 10€                    Djeca 4-12 godina 10€

-Jednodnevni izlet + šoping u Solun 15€    Djeca 4-12 godina 10€

-Jednodnevni izlet na Meteore 20€             Djeca 4-12 godina 15€

*POPUST za djecu uz pratnju dvije odrasle osobe od 0-10 godina!

-1 dijete u zajedničkom ležaju sa roditeljima, plaća samo prevoz u iznosu od 180KM i ima svoje sjedište u autobusu.

-1 dijete, ima svoj ležaj (ili dijeli sa još jednim djetetom), plaća cijenu aranžmana umanjenu za 20%

-2.dijete, ima svoj ležaj, plaća cijenu aranžmana umanjenu za 10%

-2.dijete, dijeli ležaj sa 1.djetetom, plaća cijenu aranžmana umanjenu za 15%

*POPUST za djecu u pratnji jedne odrasle osobe 0-10 godina!

-1 dijete plaća punu cijenu

-2 djeteta koja koriste 1zajednički ležaj plaćaju 1 pun aranžman +180KM

-2 djeteta, imaju svako svoj ležaj, 1 dijete plaća punu cijenu, 2 dijete plaća cijenu aranžmana umanjenu za 20%

Za djecu, korisnike popusta ne obračunava se popust od 5% za redovne korisnike usluga

Popust se ne obračunava na stavke koje nisu obuhvaćene aranžmanom

Uz ovaj Program važe Opšti uslovi putovanja TA „FAMILY TOURS“

Prilikom rezervacije aranžmana, uplaćuje se avans u iznosu od 100KM po osobi, u suprotnom, rezervacija nije validna. Uplata se vrši ili u agenciji gotovinski ili na račun banke.

– U studije ili apartmane se ulazi prvog dana boravka od 16:00h, a studiji i apartmani se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h.

Putnici ulaze u očišćenu (prebrisanu) i spremljenu smještajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni iste, a da je prilikom napuštanja ostave u stanju u kome su je primili (operu posuđe, izbace smeće, obrišu frižider i stave hlađenje na nulu, ključ ostave u bravi sa spoljne strane vrata). U svim apartmanima i studijima postoji osnovni kuhinjski pribor (rasparen i korišćen od strane drugih gostiju) i oprema za određeni broj kreveta, ali ne i peškiri, toalet papir i sredstva za higijenu Putnik će biti smješten u bilo koju službeno registrovanu smještajnu jedinicu u smještajnom objektu opisanom u Programu, bez obzira na osobenosti putnika, kategoriju, lokaciju i položaj smještajnog objekta ili jedinice, spratnost, blizinu buke, parkinga i druge karakteristike. Ukoliko putnik ima zdravstvenih problema (astma, bronhitis, invaliditet…) i zbog njih želi posebne usluge smeštaja i prevoza dužan ih je ugovoriti ugovorom, a ukoliko ugovorene usluge čine izuzetak od pravila poslovanja Organizatora, dužan je dostaviti Organizatoru zdravstvenu dokumentaciju (otpusnu listu iz bolnice, dokaz o stepenu invaliditeta..) kako bi Organizator procijenio da li je u mogućnosti da kvalitetno izvrši uslugu. Poslednjeg dana boravka, do polaska autobusa putnici sami vode računa o prtljagu i stvarima. Organizator nije dužan da obezbijedi prostoriju za smeštanje prtljaga i čuvanje istog. Provođenje vremena do polaska autobusa je isključivo u nadležnosti putnika.
Osnovni kuhinjski priboru u kuhinjama je: plitki i duboki tanjiri, escajg, šoljice, čaše, šerpa i manja džezva za kafu. Tiganj postoji u kuhinjama nekih vila, dok vlasnici nekih vila zabranjuju upotrebu tiganja zbog mogućih nezgoda koje su se događale u prethodnim godinama.
– Ukoliko se putnici ne budu pridržavali pravila korišćenja AC (klima) uređaja, propisanih kućnim redom u apartmanima, vlasnik ima pravo uskratiti uslugu korišćenja klima uređaja i smještaja bez prava na naknadu ili umanjenje cene aranžmana. AC uređaj radi isključivo kada se ključ sa privjeskom postavi u džep za aktiviranje struje u apartmanu i zatvore vrata od terase i prozori. Zabranjeno je ostavljati klima uređaj uključen ukoliko putnici nisu u apartmanu. Spoljna jedinica klima uređaja se može nalaziti na spoljašnjem zidu objekta ili na terasi. Svjetlo na terasi se obavezno gasi tokom dana i u toku noći kada putnici ne borave na terasi. Ukoliko se putnici ne budu pridržavali pravila, vlasnik ima pravo da po svojoj procjeni reaguje na kršenje pravila propisanih kućnim redom i ovim programom putovanja.
– Smještajne jedinice nisu opremljene peškirima, sapunima i toalet papirom. Promjena posteljine se vrši jedanput u toku boravka tako što se putnicima preda čista posteljina, a oni sami izvrše promjenu.
– Prilikom preuzimanja ključeva od apartmana, putnici deponuju po 1 pasoš. Eventualno nastalu štetu tokom boravka u apartmanu, korisnik apartmana plaća na licu mjesta, vlasniku apartmana.
– Fotografije u katalogu i sajtu su ilustracije enterijera, izabrane nasumično i ne znače jednoobrazni izgled svake sobe, kuhinje i kupatila. Organizator nije u mogućnosti da u opisima objekata detaljno navede sve karakteristike i fotografije svih smještajnih jedinica.
– Cijena smještaja uključuje troškove električne energije prilikom normalne upotrebe, tople i hladne vode, korišćenje opreme, inventara, komunalnu taksu i porez. Sastavni dio inventara je posteljina (promjena – dostava čiste jednom u toku smjene) ali ne i peškiri, sapuni, toalet papir, sredstva za održavanje čistoće ili pranje posuđa. Sredstva za održavanje čistoće (metle, džogeri, krpe…) se nalaze ili na svakom spratu ili stoje na jednom mestu u vili i koriste ga turisti iz svih apartmana.
– Pojedini standardi izgradnje i opremanja smeštajnog objekta nisu isti kao u BiH, na šta Organizator nije mogao imati uticaja. Površina nekih studija i app uslovljava korišćenje terasa u funkciji trpezarije. Studiji su uglavnom prostorije bez prozora, gde su balkonska vrata jedini izvor prirodne svjetlosti. Studio podrazumeva sobu u kojoj se kuhinjski blok i ležajevi nalaze u istoj prostoriji kao i klima uređaj koji, ukoliko je uključen, duva u pravcu nekog od ležajeva. Kuhinje su, većinom, opremljene elementarnim inventarom (rasparenim-nije iz istog seta) po broju kreveta u sobi, frižiderom i rešoom sa jednom ili dve ringle bez rerne i namenjeni su uglavnom podgrevanju (gotovih jela, mlijeka), kuvanju supe, kafe, bez mogućnosti ozbiljnijeg kuvanja. Brzina zagrijevanja rešoa, brzina punjenja vodokotlića je subjektivan osjećaj na koji Organizator ne može da utiče. Ukoliko u kuhinji postoji šporet, rerna nije priključena. Kupatila su najčešće sa tušem (većina sa, ali ponegde i bez tuš kade) različitih veličina i opremljenosti (sa ili bez prozora). Kuhinje i kupatila se ne renoviraju pred svaku sezonu, korišćeni su prethodnih godina od strane drugih turista što može biti primjetno i Organizator za to ne može da bude odgovoran. Organizator je dužan da obezbjedi funkcionalnost smještaja. Sve usluge navedene u programu putovanja podrazumjevaju standardne usluge (prosječne standarde kvaliteta, uobičajene i specifične za određene destinacije i mjesta).
– WiFi uređaj, instaliran u smještajnom objektu, podrazumjeva WiFi zonu u objektu gde je signal dostupan. Ovime Organizator ne obećava u ponudi niti garantuje WiFi signal u svakoj smještajnoj jedinici. Mogućnost korišćenja interneta ili WiFi ne podrazumeva obavezno i signal u sobama i svim dijelovima hotela ili vile. Moguće je da je signal odgovarajući samo u određenim dijelovima hotela ili vile, obično oko ulaza, recepcije ili u hodniku. Takođe, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti i broja korisnika. Oznaka WiFi ne podrazumeva besplatan internet nego da je način korišćenja interneta bežično. Jačina signala može da varira ili da ga nema u odnosu na vremenske prilike, tehničke probleme, broj priljučenih uređaja u isto vrijeme i Organizator na to nema uticaja i ne može se smatrati odgovornim te putnik ne može uložiti prigovor. U većini ljetovališta ne postoji infrastruktura koja obezbeđuje širokopojasni – brzi internet, te se prilikom velike opterećenosti može desiti da je protok usporen ili da je priključenje na internet povremeno nemoguće, čak i uslijed lošeg vremena. Uslijed kvarova na instalacijama, kablovima koji onemogućavaju WiFi protok u mestu/vili moguć je prekid signala za šta Organizator ne može biti odgovoran.